У Києві різко зміниться погода: чого чекати

Найближчими днями у столиці буде спека, яку під вихідні змінять грози та дощі

У Києві з 23 червня та до вихідних температура повітря коливатиметься в межах +32-35 градусів вдень, та +20-22 градусів вночі, проте вже в суботу синоптики прогнозують грозові дощі. Про це повідомляють в "Укргідрометцентрі", інформують "Коментарі".

Напередодні, 22 червня, столицю зачепила пилова буря "Астраханський суховій", а додатковим фактором погіршення метеорологічної ситуації стало посилення вітру у Києві до 20 м/с. Явище смогу, яке спостерігали кияни, спровокувало різке підвищення температури повітря у столиці, повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

За даними синоптиків, з 23 по 25 червня у Києві прогнозується спека та пориви вітру — від 5 до 10 м/с. У суботу, 26 червня, вдень киянам слід очікувати грозові дощі, які триватимуть до кінця тижня. Температура повітря на вихідних значно не зміниться: у суботу вдень 31-33 градусів тепла, у неділю вдень 28-30 градусів тепла. Температура повітря вночі 26-27 червня коливатиметься від 20 до 22 градусів тепла.

Спекотна погода до кінця тижня зберігатиметься й на усій території України. Під час спеки у людей можуть спостерігатися перепади настрою, зниження уваги та працездатності, а також підвищена сонливість. У низці західних, східних областях та Києві через спеку встановлений надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україні через 30-40 років буде загрожувати опустелювання величезних територій. За даними вчених, через глобальні зміни клімату, Україна переходить в зону надвисоких температур й погодних катаклізмів. 

Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися