Синоптики назвали причини пилової бурі, яка накрила Київ

Українські синоптики розповіли про те, що стало причиною пилової бурі, яка накрила столицю 22 червня, а також коли варто очікувати нормалізації погодних умов. Про це повідомили в прес-службі Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на "Укргідрометцентр".

Після того, як Київ пережив пилову бурю, синоптики назвали причини явища. Вони відзначили, що причиною бурі стало видування в південних районах Росії значної кількості грунту і переміщення повітряних мас на територію України.

Також додатковим фактором стало посилення вітру в Києві до 20 метрів в секунду, що спричинило видування з дорожнього покриття дрібного пилу, а також підвищення вологості повітря, яке сприяє погіршенню горизонтальній видимості. Така погодна ситуація не несе загрозу здоров'ю громадян, а залишкові явища переміщення пилових частинок спостерігатимуться ще деякий час.

Нагадаємо, що Україна в найближчі десятиліття переходить в зону погодних катаклізмів, а через 30-40 років нашій країні буде загрожувати опустелювання величезних територій. Згідно зі свідченнями вчених, через глобальні зміни клімату, наша країна переходить в зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. У найближчі 40 років Україні загрожує опустелювання величезних територій.

У міністерства екології відзначили такі проблеми із землею в Україні: розхитаність земель є однією з найвищих у світі, що призводить до процесу деградації, понад 6 мільйонів гектар сільськогосподарських земель схильні до ерозії, а 13 мільйонів гектар - водою, а також охоплення пиловими бурями до 20 мільйонів гектар земель.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися