Ракетний удар по Києву: Залужний розповів, скільки цілей запустила РФ

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний розповів, скільки ракет та дронів-камікадзе запустили російські окупанти під час удару по українській столиці в ніч проти 30 серпня

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний розповів, скільки ракет та дронів-камікадзе запустили російські окупанти під час удару по українській столиці у ніч проти 30 серпня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою генерала.

За його словами, цього було зафіксовано 44 ворожих повітряних цілей: 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 було випущено з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95МС з Каспію і району Енгельса.

Також росіяни запустили 16 ударних БПЛА Shahed-136/131 з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Силами протиповітряної оборони знищено всі 28 крилатих ракет та 15 БПЛА Shahed-136/131 у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

Нагадаємо, що у Київській міській державній адміністрації розповіли, скільки жителів української столиці було мобілізовано до лав Збройних Сил України. Про це стало відомо із коментаря, який дали у КМДА журналістам видання Главком.

За словами чиновників, на червень 2023 року до ЗСУ мобілізовано сто тисяч мешканців Києва. Вони беруть участь у бойових діях на сході та півдні України — це орієнтовні дані.

У столиці зареєстровано понад 391 тисяч внутрішніх переселенців, 270 тисяч з яких - переїхали до Києва на початку повномасштабної війни Росії проти України.

Читайте также