Борги за комуналку у Києві можна сплатити по-новому: як це зробити

Жителям української столиці нагадали, яким чином можна сплатити частинами борги за комунальні послуги

Мешканцям української столиці нагадали, яким чином можна сплатити частинами борги за комунальні послуги. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центру комунального сервісу на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами комунальників, укладання договору реструктуризації (розстрочення) також є однією з умов отримання субсидії, якщо борг становить понад 680 гривень та прострочено на три місяці.

Укласти договір реструктуризації можна у ЦКР. Для цього слід звернутися до будь-якого районного сервісного центру за попереднім записом та подати заяву, оригінали та копії документів.

З собою треба мати: паспорт або ID-картку та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру, картку платника податків (ІПН), документ, що підтверджує право власності житловим приміщенням/квартирою та витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, належним чином оформлено договори про надання житлово-комунальних послуг із виконавцями цих послуг.

У разі звернення уповноваженого представника власника/користувача житловим приміщенням, крім копій вищезгаданих документів, також додаються довіреність уповноваженої особи, її паспорт або ID-картка та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру. Також є можливість отримати консультацію у спеціаліста ЦКС, звірити суму заборгованості, подати заяву та копії документів дистанційно через: месенджер у Facebook, Skype або Telegram.

Перед підписанням договору фахівці ЦКЗ перевірять усі дані, звірять суму заборгованості, а також узгодять розмір щомісячного обов'язкового платежу. ‚Після врегулювання всіх питань споживача запросять до сервісного центру для підписання договору у зручний час. Кияни просять не тягнути з вирішенням питання погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Читайте также