Стало відомо, за чий рахунок працює сайт державних публічних закупівель Prozorro

Електронна система публічних закупівель Prozorro це онлайн-платформа, де державні та комунальні замовники оголошують тендери

Електронна платформа Prozorro, яка об’єднує понад 35 тисяч державних та комунальних органів влади та підприємств не утримується коштом державного бюджету. Система діє на принципах повної господарської самостійності і підтримується та розвивається за рахунок комісії, яку сплачує бізнес за участь у торгах.

Про це на офіційний запит "Коментарів" відповів керівника відділу маркетингу та комунікацій у ДП "Прозорро" Євген Гриценко. 

Так, розмір комісії та відрахувань регламентується постановою  Кабінету Міністрів України та залежить від розміру очікуваної вартості. Також частину з отриманого прибутку "Прозорро" спрямовує в державний бюджет України. Наприклад, якщо бюджет лоту становить до 20 тисяч гривень, то комісія, яку сплачує учасник закупівлі за подачу пропозиції без ПДВ становить 17 гривень.

Зазначимо, що на майданчику замовники розміщують інформацію про те, що вони планують закупити, а постачальники представляють свої комерційні пропозиції. Це відбувається через спеціальні електронні платформи, які мають авторизацію в системі Prozorro. Далі відбувається електронний аукціон в якому беруть участь всі постачальники, що подали свої пропозиції.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві успішно пройшли перші електронні земельні торги, завдяки чому збільшиться надходження коштів до міського бюджету.







Читайте также