У Києві витратять понад 1 млрд грн на підготовку до нового опалювального сезону

Внаслідок атаки РФ було пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження зимового періоду

Київ активно готується до опалювального сезону і зосереджує зусилля на відновленні пошкодженої теплової інфраструктури, яка стала жертвою ворожих обстрілів минулої зими. Понад 1 млрд грн було виділено з міського бюджету на ремонт обладнання теплоджерел та придбання пересувних котелень для забезпечення теплом соціальних закладів, зокрема лікарень.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Теплопостачальні підприємства міста активно працюють над гідравлічними випробуваннями та усуненням пошкоджень на трубопроводах. Вже ліквідували понад 2 тисячі пошкоджень. Також триває реконструкція теплової магістралі найбільшого діаметру - 720 мм, що постачає тепло для всього Подолу. За останні 5 років в цьому районі було зафіксовано понад 40 випадків пошкоджень тепломагістралі.

Перший етап комплексної перебудови почався у 2020 році і включав у себе модернізацію магістрального теплопроводу завдовжки понад 1,5 кілометра. На цей час в роботі другий етап, на якому був проведений капітальний ремонт обладнання теплової камери, замінена стара і зношена запірна арматура та конструкції. Перекладка магістралі виконується від однієї теплової камери до іншої. Замість старої і пошкодженої тепломагістралі встановлюють попередньо ізольовані труби європейського стандарту, обладнані системою сигналізації на випадок пошкодження.

Реконструкція відбувається без відключення гарячого водопостачання, і завершується до початку опалювального сезону. Це покращить якість теплопостачання для багатьох житлових і соціальних закладів у місті.

Читайте також, що в українській столиці кардинально змінять систему оплати проїзду у громадському транспорті — Київ Цифровий, Mastercard та iPay.ua розпочали спільну компанію для популяризації безготівкових розрахунків.



Читайте также