Кияни заборгували за тепло майже 6 мільярдів гривень напередодні нового зимового сезону

Тим часом Київ майже завершив підготовку до нового опалювального сезону

Заборгованість споживачів за комунальні послуги в Києві майже досягла 6 мільярдів гривень. Проте підготовка до опалювального сезону  на завершальній стадії.

Про це повідомив директор структурного підрозділу "Енергозбут" комунального підприємства "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін під час брифінгу.

Він зауважив, що цих коштів вистачило б для забезпечення протягом одного сезону газом всіх 157 котелень міста Києва.

Під час гідравлічних випробувань теплових мереж виявили та виправили понад 2,2 тисячі пошкоджень, які могли призвести до серйозних проблем під час зимового періоду. З цих пошкоджень 250 були на великодіаметричних трубопроводах, діаметр яких становив півметра і більше.

У результаті російських атак минулої зими було значно пошкоджено близько 63% необхідного обладнання для стабільного функціонування. Тому завдання підготовки ускладнене необхідністю максимально можливого відновлення пошкодженого обладнання паралельно з виконанням планових робіт.

Усі основні роботи вже виконані, на окремих об’єктах – на завершальній стадії, адже ми не припиняємо працювати, поки дозволяє погода. Замінюємо аварійні ділянки мереж, проводимо відновлювальні роботи на великих енергетичних об’єктах тощо. Подбали також, щоб навіть за умови відсутності електроенергії працювали котельні. Зі 157 котелень 100 мають можливість оперативного підключення до генераторів. Також маємо арсенал мобільних котелень, що можуть оперативно підтримувати тепло в таких закладах як лікарні, пологові будинки. Тобто оснащення котельних, насосних станцій, бюветних комплексів та інших об’єктів критичної інфраструктури джерелами альтернативного живлення не припиняється, – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що понад 1 млрд грн було виділено з міського бюджету на ремонт обладнання теплоджерел та придбання пересувних котелень для забезпечення теплом соціальних закладів, зокрема лікарень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися