Кияни з серпня почали більше повідомляти про домашнє насильство

У серпні кількість звернень зросла майже на 6%

У серпні Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству отримав 1 486 звернень через телефони довіри, зокрема 437 звернень стосувалися ситуацій домашнього населення.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація із посиланням на заступницю голови КМДА Марину Хонду.

У серпні кількість звернень зросла майже на 6%. Щодо домашнього насильства надійшло 437 звернень. Від 381 жінки та 56 чоловіків. Також у серпні збільшилася кількість людей, які перебували в кімнатах кризового реагування та притулках. Усього 19 жінок, 15 дітей та 1 чоловік – у кімнатах кризового реагування та 7 жінок та 5 дітей – у притулку.

Повідомляється, що також зросли показники щодо надання консультацій на майже 19%. 114 консультацій.

Попри постійно зростаючу статистику, усе більше киян та киянок не бояться звертатися по фахову допомогу. Це свідчить про те, що люди починають розуміти, що насильство – це не норма, і що вони не повинні терпіти його, - йдеться в повідомленні. 

Фахівці нагадують, що міська служба телефону довіри працює конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами: 15-00 (зі стаціонарного) та 044-272-15-00 (із мобільного). Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що київські прокурори відправили за ґрати мешканця Миколаєва за сексуальне насильство над рідною донькою. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися