У Києві помер всесвітньо відомий вчений: коли і де буде прощання

В українській столиці помер всесвітньо відомий релігієзнавець та колишній заручник бойовиків "ДНР" Ігор Козловський

В українській столиці помер всесвітньо відомий релігієзнавець та колишній заручник бойовиків "ДНР" Ігор Козловський. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала його колега Людмила Філіпович у соціальних мережах.

За її словами, причиною смерті став серцевий напад. Козловському було 69 років. За своє життя він написав понад 50 наукових книг та 200 статей. Одним із його основних напрямів роботи була релігійна ситуація на окупованих територіях рідного Донбасу.

У січні 2016 року за свою проукраїнську позицію Ігор Козловський потрапив у полон до терористів так званої "ДНР", де його катували 700 днів. Лише у грудні 2017 року його вдалося звільнити за обміном.

Прощання з Козловським відбудеться у суботу, 9 вересня, о 12:00 у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі у Києві.

Нагадаємо, що у Солом'янському районі української столиці перейменували вулицю Генерала Тупікова на честь одного із лідерів Організації українських націоналістів Андрія Мельника. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

У червні минулого року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Генерала Тупікова до переліку міських об'єктів, назви яких пов'язані із РФ або її сателітами.

Вулицю Генерала Тупікова було названо на честь радянського воєначальника генерал-майора Василя Тупікова. З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву цієї вулиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися