У Києві радикально змінять проїзд у громадському транспорті: деталі

В українській столиці радикально змінять проїзд у громадському транспорті

В українській столиці радикально змінять проїзд у громадському транспорті — наступного літа у всьому рухомому складі обов'язково включатимуть кондиціонери. Про це стало відомо із відповідного рішення Київської міської державної адміністрації у відповідь на петицію місцевих мешканців.

У червні на сайті Київради активісти зареєстрували петицію про те, щоб у міському транспорті влітку включали кондиціонери.

Автори ініціативи запропонували зобов'язати "Київпастранс" включати кондиціонери для пасажирів для комфортної та безпечної поїздки. 4 вересня у КМДА підтримали цю петицію.

Там зазначили, що до кінця 2023 року планується придбати 8 нових одиниць громадського транспорту, обладнаних кондиціонерами.

Також там заявили, що із 1141 одиниць рухомого складу, що працює на маршрутах міського пасажирського транспорту, кондиціонери мають лише 499. Це 69 тролейбусів, 107 трамваїв та 323 автобуси. У той же час кондиціонери не передбачені в 642 одиницях рухомого складу.

Тільки 20 автобусів, які столиця отримала від іноземних партнерів, мають системи кондиціювання, а 45 одиниць рухомого складу не мають таких систем.

Вже з наступного літа кондиціонери включатимуть у транспорті, коли температура повітря досягатиме 24 градусів тепла та більше. Відомо, що "Київпастранс" проводить інструктаж водіям. Якщо виявить порушення, водіїв та відповідальних посадових осіб компанія притягуватиме до дисциплінарної відповідальності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иванович

7 вересня 2023, 10:16

И в чём здесь "радикально"? Или это рекламный ход такой?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися