В Ірпені на Київщині збудують новий дитячий садочок: попередній заклад знищили росіяни

Відкриття навчального закладу планується на 1 вересня 2024 року

В Ірпені на вулиці Полтавській починають будівництво нового дитячого садочка. Попередній заклад освіти зруйнували російські війська. 

Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Кошти вже виділив Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Підрядника визначив Департамент регіонального розвитку КОВА за тендерною процедурою. Рішення про демонтаж старого, повністю зруйнованого внаслідок бойових дій дитсадка "Веснянка", який не підлягає капітальному ремонту, сьогодні ухвалили на позачерговому засіданні виконкому, - повідомив Маркушин. 

Планують демонтувати стару будівлю і розпочати будівництво нового європейського закладу дошкільної освіти.  Рішення про його демонтаж с ухвалили на позачерговому засіданні виконкому 7 вересня. Відкриття планується на 1 вересня 2024 року.

Також міський голова повідомив, що погодили важливі рішення про надання 176 юним ірпінчанам статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Відбудова дитячих садочків Київщини

Зазначимо, на території Київської області було відновлено 67 дитячих садочків, деякі з них повністю, інші – частково, зі збереженням їх функціональності. Під час періоду окупації було пошкоджено загалом 86 дошкільних навчальних закладів.

"Коментарі" писали, що Ірпінська громада опинилася на першому місці у Київській області  по виплатах єВідновлення. Також місто очолило друге місце по всій Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися