Понад 500 переселенців-пенсіонерів отримали прихисток на Київщині: які умови проживання

На рівні держави запроваджено програму "Прихисток"

На Київщині 588 переселенців похилого віку та з інвалідністю отримали притулок в мережі закладів соціальної підтримки та в інтернатних закладах на території області.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація.

Наразі Київська обладміністрація працює над тим, щоб усі категорії ВПО мали можливість комфортного проживання після прибуття. Зараз в регіонах створено місця для компактного проживання, де ВПО можуть знайти притулок, надходячи щодня з різних областей до столичного регіону. На рівні держави запроваджено програму "Прихисток", яка забезпечує відшкодування власникам житла витрат на комунальні послуги за прихисток ВПО у своїх домівках.

Зазначимо, при КОВА створена Рада з питань ВПО для комунікації з переселенцями. Також утворено Координаційний центр підтримки цивільного населення для надання допомоги та підтримки не лише ВПО, а й звільненим із полону, людям з інвалідністю внаслідок бойових дій тощо.

"Коментарі" писали, що в Ірпені на вулиці Полтавській починають будівництво нового дитячого садочка. Попередній заклад освіти зруйнували російські війська. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися