Кличко вшанував пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС разом з киянами (ФОТО)

У 35 річницю аварії на ЧАЕС, лідер "Удару" Віталій Кличко разом з киянами-ліквідаторами вшанував пам'ять жертв катастрофи.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять ліквідаторів страшної аварії світового масштабу. Людей, які ціною власного здоров'я і життя боролися з наслідками техногенної катастрофи, що сталася 35 років тому в Чорнобилі. Понад 600 тисяч людей тоді брали участь в ліквідації аварії - боролися з вогнем і розчищали завали. Київ одним з перших приєднався до ліквідації наслідків катастрофи. Його рятувальники були задіяні на всіх роботах. І столиця стала тоді новим домом для тисяч людей, яких відселили з Чорнобильської зони. Ми повинні пам'ятати тих, хто захистив нас від смертельної загрози ", - підкреслив мер Києва .

Кличко взяв участь в церемонії біля меморіального комплексу "Пам'ятник жертвам Чорнобильської катастрофи", який нещодавно оновили за сприяння міської влади. Він отримав від чорнобильців нагороду "Народний герой Чорнобиля" за допомогу в спорудженні меморіального комплексу і за постійну соціальну підтримку героїв-ліквідаторів та членів їх сімей. Нагороду міському голові вручив голова громадської організації "Пожежні Чорнобиля" Іван Ковальчук.


Кличко зазначив, що місто робить все можливе для підтримки постраждалих від аварії на ЧАЕС, які проживають в Києві.

"Столична влада постійно працює над забезпеченням медичної допомоги ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. І продовжує надавати квартири чорнобильцям, фінансуючи цю програму за кошти міського бюджету. Ми вдячні за їх подвиг і відвагу! Пам'ятаємо тих, чиє життя забрала Чорнобильська аварія", - підкреслив Віталій Кличко.


Нагадаємо, раніше Кличко повідомив, що 48тісяч киян отримають матеріальну допомогу від міста до річниці катастрофи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися