Кияни вимагають зупинити будівництво ЖК на зеленій зоні у Солом'янському парку

Кияни голосують за петицію проти будівництва ЖК біля Солом'янського парку

Кияни вимагають розірвати договір оренди земельної ділянки з забудовником та повернути зелену зону Солом'янському ландшафтному парку. Про це "Коментарям" стало відомо з електронної петиції №12510 на сайті Київради.

В серпні цього року відновились будівельні роботи по вулиці Генерала Шаповала (Механізаторів), буд. 1-3, які виконуються як на межі Солом'янського ландшафтного парку, так і в межах зеленої зони, яка входить до Програми розвитку зелених зон міста Києва та відноситься до парку.

Всупереч цільовому призначенню земельної ділянки, орендар ТОВ "Смарт-Девелопмент" здійснює на земельній ділянці будівництво ЖК. Автор петиції розповів, що такі дії орендаря є порушенням умов договору оренди земельної ділянки та Земельного кодексу України.

Автор петиції зазначив, що за роки свого існування Солом'янський ландшафтний парк втратив близько 5 га своєї площі.

"У зв'язку з викладеними обставинами, просимо розірвати договір оренди земельної ділянки, укладений між Київською міською радою та ТОВ "Смарт-Девелопмент", та повернути частину зеленої зони, яка знаходиться в межах земельної ділянки, Солом’янському ландшафтному парку", - йдеться у тексті петиції.

Як раніше писали "Коментарі", кияни просять подовжити роботу громадського транспорту на півгодини у вечірній час. Автор електронної петиції пропонує Київраді розглянути можливість подовженої роботи громадського транспорту хоча б у п'ятницю та у вихідні дні, коли люди відпочивають, оскільки роботу розважальних закладів продовжили на одну годину. Інтервал руху автор просить встановити у 15-20 хвилин. На його думку, це достатньо зручно, щоб повернутися додому.

Нагадуємо, що в Києві планується провести ремонт у Будинку зв'язку, де розташована "Укрпошта". Вартість робіт становить 2 696 000 гривень. У будівлі на Хрещатику планують провести ремонт холу, коридорів, туалету та системи каналізації. Крім того, передбачено оновлення освітлення, заміну дверей і укладання ламінату на підлозі.

Читайте также