Київську чиновницю відсторонили від посади через закупку овочерізок по завищеній вартості

Загальна вартість закупівлі перевищила 1,5 млн грн

Начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА відсторонили від посади. Вона закупила овочерізки по завищеній вартості.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

11 вересня Голосіївський районний суд розглянув клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади чиновниці. Жінка підозрюється у розтраті бюджетних коштів для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тис. грн.

Суд задовольнив обидва клопотання, застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці та відсторонив її від посади на такий саме строк. 

Крім цього, на посадовицю поклали ряд юридичних обов'язків, зокрема: з'являтися на вимогу перед слідчим, прокурором або судом; не залишити населений пункт свого проживання без згоди слідчого; повідомити слідчому, прокурору або суду про проживання будь-яку зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками фірми-постачальника; здати на зберігання документи, що надають право на виїзд за кордон.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві генпідрядник постав перед судом слідом за замовником через розкрадання 6 млн грн на підводних роботах під час будівництва Подільського мосту.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися