На Київщині хотіли незаконно побудувати багатоповерхівку замість дитячого садочка

На земельній ділянці спочатку планували побудувати повноцінний дитячий садок на 220 місць

Київська прокуратура в апеляції відстояла інтереси громади та скасувала рішення міської ради про будівництво багатоповерхівки замість дитячого садочка. 

Київська обласна прокуратура

У 2021 році на підставі рішення Броварської міської ради управлінню освіти і науки припинено право користування земельною ділянкою 0,8 га для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти. Натомість затвердили проєкт землеустрою щодо відведення спірної ділянки, зміни її цільового призначення та надання в постійне користування іншому управлінню міської ради.

Фактично, землю на якій планували побудувати повноцінний дитячий садок на 220 місць, місцева влада планувала передати для будівництва багатоквартирного житлового будинку із вбудованим закладом дошкільної освіти на 80 місць.

Таке рішення суперечить нормам законодавства і не забезпечує права дітей у сфері дошкільної освіти, передбачені Конституцією України. Разом з тим зазначимо, що  на території Броварської громади за рахунок внутрішньо переміщених осіб значно збільшилась кількість дітей дошкільного віку. Відтак, є необхідність у будівництві повноцінного дитячого садочку для забезпечення потреб громади, - йдеться в повідомленні. 

Тому прокуратура подала судовий позов, яку суд першої інстанції задовольнив. Вказане рішення відповідач оскаржив в апеляції. Суд погодився з доводами прокуратури, апеляційну скаргу міськради залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві генпідрядник постав перед судом слідом за замовником через розкрадання 6 млн грн на підводних роботах під час будівництва Подільського мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися