На пам’ятник княгині Ользі у Києві надягли бронежилет: у чому мета

Перформанс влаштував Жіночий ветеранський рух напередодні презентації бронекостюму для військовослужбовиць

Пам’ятник княгині Ользі у центрі Києва біля Михайлівського собору одягнули  у бронежилет. На ньому написано "Їй потрібна броня". 

Про це повідомила Юлія Кіріллова, представниця жіночого ветеранського руху напередодні презентації бронекостюму для військовослужбовиць.

Наша мета - наголосити на надійному захисті жінок-військовослужбовиць та представити перший український анатомічний жіночий бронекостюм для захисниць.  Запрошую вас всіх також долучатися, -  Кіріллова.

Чоловічий бронежилет є пласким, тому може тиснути на грудну клітину та не прилягати повністю до жіночого тіла. Новий захист має меншу вагу, ніж чоловічий варіант, а також рівномірно розподілену вагу. Крім цього, він оснащений швидкознімною системою, що дозволить миттєво скинути броню у випадку необхідності евакуації, зекономивши час.

Захід, на якому буде презентована розробка, заплановано на завтра, 14 вересня, об 11:00. Він відбудеться на Михайлівський площі біля вбраного у бронежилет пам’ятника княгині Ользі. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що київський рятувальник Олександр Баран встановив новий світовий рекорд. Минулого тижня в м. Гувер штат Алабама відбувся Національний чемпіонат США 2023 року Firefighter Challenge.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися