Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Який прогноз дали метеорологи

У Києві та Київській області у четвер, 14 вересня, метеорологи прогнозують грозу. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

За даними метеорологів, у столиці та регіоні через прогноз погоди оголошено перший рівень небезпечності. У четвер, 14 вересня, синоптики прогнозують мінливу хмарність. Вночі — без істотних опадів, вранці та вдень — короткочасний дощ. Однак, пориви вітру будуть сильні зі швидкістю від 7 до 12 метрів на секунду. Температура вночі — 12-14 зі знаком "плюс", вдень — 24-26 градусів тепла.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Києві надали поради щодо ситуації під час дощу з грозою та сильного вітру:

·       зачиніть вікна та двері, бо протяги можуть "затягти" у приміщення блискавку;

·       вимкніть електроприлади з розетки;

·       не ховайтеся в невеликих спорудах, будинках, наметах і, особливо — серед дерев;

·       не торкайтеся металевих споруд і залізних електроопор, опор мостів, дротяних огорож і подібних об’єктів з металу;

·       уникайте стояти під високими деревами.

"Пам'ятайте, що ваша безпека завжди має бути на першому місці", — йдеться в повідомленні ДСНС.

Синоптик Наталка Діденко прогнозує також різку зміну погоди у Києві та регіоні. Буде тепло у столиці, але з грозою.

"У Києві завтра ще очікується тепла погода, до +27 градусів. Проте в другій половині дня чи надвечір дощі з грозою прийдуть і в столицю! Похолоднішає в Києві 15-го вересня. Проте вже в суботу-неділю знову потепліє", — заявила Діденко.

Експертка радить не хвилюватись через зміну атмосферного фронту, особливо людям із серцево-судинними недугами.

"Зміна погоди, похолодання, стрибки атмосферного тиску —все це можуть особливо відчувати люди із серцево-судинними недугами. А взагалі, останнім часом на зміну погоди реагує більшість людей — хтось загостренням недуги, а хтось сонливістю, головним болем", — наголосила Діденко.

В мерії Києва також попередили про зміну погоди. У Київській міській державній адміністрації нагадали, що при підтопленні проїжджої частини чи тротуарів необхідно звертатися до комунальної корпорації "Київавтодор", а якщо впало дерево чи зламалися гілки — до "Київзеленбуд" та рятувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися