У Києві анонсували дезінфекцію водопровідних мереж

Оприлюднено перелік адрес

У Києві запланована профілактична промивка водопровідних мереж. Про це киян попередили в Оболонській районній державній адміністрації з посиланням на інформацію столичного водоканалу, передають "Коментарі".

Промивати водопровідні мережі планують на кількох вулицях та проспектах в Оболонському районі Києва в ніч з 14 на 15 вересня. Профілактичні роботи розпочнуться з 23:00 та триватимуть до п’ятої години ранку. Киян попередили, що під час профілактики водопровідних мереж воду з-під крану пити не можна, вона також тимчасово буде не придатною для приготування їжі. В ці години можливе зменшення тиску у водопровідних мережах.

Профілактичну промивку водопровідних мереж та їхню дезінфекцію проведуть в Оболонському районі столиці за такими адресами:

·       вулиці Йорданська, Архипенка, Приозерна, Героїв полку "Азов", Озерна, Прирічна, Левка Лук'яненка;

·       проспекти Оболонський (від Героїв полку "Азов" до станції метро "Мінська") та Володимира Івасюка.

"Профілактика проводитиметься вночі, щоб не створювати незручності мешканцям. Упродовж часу виконання робіт Київводоканал не рекомендує користуватися водою з крану для приготування їжі та санітарно-гігієнічних потреб", — зазначили в Оболонській районній державній адміністрації.

Увагу киян звернули на те, що промивка водопровідних мереж є обов’язковою профілактикою, щоб вода не застоювалась та не погіршувалась її якість. Під час таких заходів також чистять труби від можливого осаду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві територію ландшафтного заказника "Троєщинські луки" площею майже 382 гектарів захистили від забудови. Заповідну зону було створено за ініціативи депутатки Київської міської ради Олесі Пинзеник та Київського еколого-культурного центру у 2020 році для захисту червонокнижних рослин. На цій території унікальне природне середовище для багатьох рослин і тварин.

Читайте також, що столичні екологи розповіли про сенсаційну знахідку в озері.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися