Укрзалізниця чекає відкриття між Києвом та Варшавою додаткового маршруту поїзда

Протягом літа 2023 року Укрзалізниця перевезла 600 тисяч пасажирів на міжнародних маршрутах

Укрзалізниця чекає від польських колег погодження відкриття між Києвом та Варшавою додаткового маршруту поїзда, сформованого з вагонів стандартного для України габариту. 

Про це повідомляє Укрзалізниця.

У травні 2023 року такий поїзд уже здійснив тестове курсування. Запуск цього маршруту дозволить у 2-3 рази збільшити пропозицію місць для прямого сполучення між столицями двох країн. Наразі ж пасажирські поїзди з України курсують до Польщі, Угорщини, Австрії, Словаччини та Молдови. 

Наразі Київ, Запоріжжя, Дніпро, Харків, Одеса, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Полтава, Миргород, Олександрія, Рівне, Ковель, Мукачево, Чоп та інші міста мають пряме залізничне сполучення з країнами Європи. А вже восени плануємо запустити новий поїзд сполученням Рава-Руська — Варшава, — наголошує голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Протягом літа 2023 року Укрзалізниця перевезла 600 тисяч пасажирів на міжнародних маршрутах, що становить на 48% більше, ніж в аналогічному періоді 2022 року. Зокрема, протягом червня-серпня цього року 310 тисяч пасажирів подорожували з України, а 290 тисяч пасажирів прибули до України.

"Коментарі" писали, що Південно-Західна залізниця подовжить маршрути двох електропоїздів з Києва до Яготина. Про це повідомляє Південно-Західна залізниця,


\




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися