У Києві розпочав роботу польовий офіс Міжнародного кримінального суду

Наразі в Україні зареєстровано понад 104 тисячі воєнних злочинів

У Києві почав працювати польовий офіс Міжнародного кримінального суду. Польовий офіс Міжнародного кримінального суду в Україні є найбільшим представництвом МКС (ICC) за межами Гааги.

Про це під час брифінгу повідомили Генеральний прокурор Андрій Костін та Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

Це нова глава нашої співпраці. Робота офісу допоможе посилити взаємодію між Україною та Міжнародним кримінальним судом. Підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців, – зазначив Генпрокурор.

Серед результатів цієї роботи важливим є історичний наказ на арешт володимира путіна та львової-бєлової, який видав Міжнародний кримінальний суд майже пів року тому. Цей досягнутий результат є продуктом п'яти місяців надзвичайної співпраці між Українським Офісом Генерального прокурора та Офісом Прокурора МКС. Співпраця між Україною та МКС є повністю взаємовигідним партнерством. Українські прокурори регулярно співпрацюють з експертами МКС і ведуть щоденну спільну роботу.

Закон має бути на передовій. І я думаю, що те, що ми бачимо у питаннях партнерства Міжнародного кримінального суду з Україною, розбудови партнерства з громадянським суспільством, з іншими державами-членами ООН, державними та недержавними учасниками МКС, — це не просто іскра. Це світанок нового часу, в якому ми повинні проявити, і ми проявляємо, витримку та наполегливість, аби наші слова не були порожніми словами. Їх відчувають постраждалі як в Україні, де я маю честь зараз бути, в так і в усьому світі, – сказав Карім Хан.

Наразі в Україні зареєстровано понад 104 000 воєнних злочинів, їхня кількість збільшується щоденно.

"Коментарі" писали, що підприємства Японії готові приєднатися до процесу відновлення України та пропонують широкий спектр передових технологій, які допоможуть прискорити процес відбудови.  





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися