У Києві цілий мікрорайон надовго залишився без газу: коли його увімкнуть

У Голосіївському районі української столиці цілий мікрорайон залишився без газопостачання

У Голосіївському районі української столиці цілий мікрорайон залишився без газопостачання — йдеться про Віта-Литовську, де днями стався витік газу через корозію на газопроводі, тривають аварійні роботи. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби компанії "Київгаз".

За словами газовиків, фахівці замінили аварійну ділянку газопроводу із встановленням запірної арматури нового зразка. Також здійснюється заміна запірних пристроїв, у яких минув корисний термін експлуатації, на розподільчих газопроводах для запобігання аварійним ситуаціям у майбутньому.

Станом на 14 серпня замінено 6 запірних пристроїв на газопроводах мікрорайону. Аварійні роботи продовжуються. Наразі до них залучено понад 80 фахівців шести структурних підрозділів "Київгаз".

На місці також працюють фахівці, які надають необхідні консультації та допомогу мешканцям мікрорайону. Звернутися до них можна у будні з 9.00 до 18.00 за адресою: Столичне шосе, 35. Про дату завершення аварійних робіт та поновлення газопостачання у Київгазі не повідомляють.

Нагадаємо, що у Броварській громаді на території Київської області заплановано масштабні відключення електроенергії – енергетики перевірятимуть готовність об'єктів критичної інфраструктури до складної зими. Про це стало відомо із заяви міського голови Броварів Ігоря Сапожка.

За його словами, для цього застосують тренувальний графік віялових відключень електроенергії. Перевірять, наскільки об'єкти критичної інфраструктури можуть працювати в умовах аварійного відключення, як працюють генератори, які виникають проблеми і чому. Про конкретні дати застосування тестових відключень броварчанам повідомлять заздалегідь.

Читайте также