На Київщині працюють над удосконаленням транспортної моделі: подробиці

Південнокорейські інвестори допомагатимуть удосконалювати транспортну інфраструктуру Київщини

Південнокорейські інвестори допомагатимуть удосконалювати транспортну інфраструктуру Київщини. Про це повідомляє голова Київської ОДА Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

"Працюємо над удосконаленням транспортної моделі Київщині. На цьому шляху нам допоможе Республіка Корея. Старт проєкту обговорили під час спільного форуму України та Кореї з відновлення, який відбувся в Києві", - йдеться у повідомленні.

Стало відомо, що планується проаналізувати стан пошкодження інфраструктури Київщини, розробити бачення та стратегію відновлення, комплексні плани просторового розвитку, стратегію розвитку Smart city, переглянути транспортний план, розробити дорожню карту впровадження.

"Корея має чималий досвід у цьому питанні. Також пережила війну і реалізувала план відновлення. Один із його напрямів – реконструкція магістральних доріг, що сприяло швидкому економічному зростанню", - зазначив Руслан Кравченко.

На Київщині прагнуть не просто відновити зруйноване росіянами, а й побудувати ефективну пристоличну транспортну інфраструктуру.

"Київщині потрібна сучасна та розгалужена транспортна інфраструктура. Це не лише про комфорт, зручність та швидкість. Це і про підвищення інвестиційної привабливості та безпеки!" - наголосив голова Київської ОДА.

Нагадуємо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на проведення капітального ремонту будівлі вестибюля станції метро "Лук'янівська". Оцінена вартість робіт становить 84,92 мільйона гривень. Частина громадських діячів обурена тендером на таку суму під час війни.

Як раніше писали "Коментарі", комплекс пивоварні Карла Шульца, який є унікальним зразком промислової архітектури, отримав статус об’єкта культурної спадщини міста Києва. У лютому 2023 року пивоварню Карла Шульца почали демонтувати будівельники, однак протиправні дії тоді зупинила Київська міська прокуратура.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися