На Київщині відновлюють будинок, який значно пошкодили росіяни (ФОТО)

В Ірпені відновлюють житловий будинок, пошкоджений росіянами

В Ірпені за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють житловий будинок, пошкоджений росіянами. Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передають "Коментарі".

На Київщині тривають роботи з відновлення житлових будинків, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України. Серед пошкоджених об’єктів, на яких ведуться роботи з відбудови за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, є багатоквартирний житловий будинок в Ірпені на вулиці Університетська, 2к.

Під час активних бойових дій в Київській області будинок був значно пошкоджений.

Станом на 15 вересня на об'єкті вже розпочали ремонтно-будівельні роботи. Зокрема, відновлюють зруйновані внутрішні конструкції та фасади, здійснюють зовнішнє і внутрішнє опорядження будинку, виконують роботи з утеплення та інші роботи.

Загалом за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії в Київській області будуть відновлені 97 об'єктів, серед яких 68 – житлового фонду.

Нагадуємо, що комплекс пивоварні Карла Шульца, який є унікальним зразком промислової архітектури, отримав статус об’єкта культурної спадщини міста Києва. У лютому 2023 року пивоварню Карла Шульца почали демонтувати будівельники, однак протиправні дії тоді зупинила Київська міська прокуратура. 

Як раніше писали "Коментарі", комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на проведення капітального ремонту будівлі вестибюля станції метро "Лук'янівська". Оцінена вартість робіт становить 84,92 мільйона гривень. Частина громадських діячів обурена тендером на таку суму під час війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися