Сьогодні в Києві можуть прийняти рішення про закінчення локдауну

У столиці сьогодні прийматимуть остаточне рішення про можливий вихід міста з "червоної" зони карантинних обмежень вже з 1 травня. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в ефірі телеканалу "Київ".

За його словами, сьогодні відбудеться засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка прийме остаточне рішення. Він зазначив, що якщо поточна ситуація із захворюваністю не дозволятиме скасувати жорсткий карантин, то вже 1 травня місто зможе повернутися до нормального життя.

Довідка: раніше мер Києва Віталій Кличко заявляв про те, що в столиці стабілізувалася ситуація із захворюваністю на коронавірус, проте підкреслив, що розслаблятися ще рано, тому що попереду Великдень і травневі свята і закликав уникати великих скупчень людей.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що його відомство вже направило рекомендаційний лист міській владі Києва про те, що місто готове до виходу з "червоної" зони карантинних обмежень вже на цьому тижні. Міністр вважає, що столиця відразу може перейти в "жовту" зону.

Рішення про введення жорсткого карантину в Києві ухвалили 20 березня. З 5 березня міська влада посилила обмеження, заборонивши роботу шкіл і дитячих садів, а також громадського транспорту, в якому можуть їздити по спеціальних пропусках тільки співробітники підприємств критичної інфраструктури.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві черговий історичний особняк отримав охоронний статус.

Читайте також, що може втратити Київ найближчим часом.

Джерело: https://tv.kyiv.media


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися