Київ готовий до виходу з "червоної" зони карантину, - показники МОЗ

Київ продовжує залишатися в "червоній" зоні карантинних обмежень, проте в місті перестали фіксувати індикаторні свідчення, які необхідні для збереження жорсткого локдауну. Про це стало відомо з офіційно статистики МОЗ.

На сайті міністерства охорони здоров'я України повідомляється, що ще 24 квітня в столиці зашкалював рівень кількості госпіталізацій хворих людей. При допустимому максимумі в 60 на 100 тисяч населення цей показник досягав 60,6 тисячі, що створювало необхідність залишати місто в "червоній" зоні карантину.

Уже 25 і 26 квітня рівень госпіталізацій в Києві значно знизився до 57 на 100 тисяч людей. Таким чином, на сьогодні, в Києві немає жодного індикаторного показника МОЗ для "червоної" зони карантинних обмежень.

Довідка: сьогодні відбудеться засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій, яка повинна прийняти остаточне рішення з приводу карантинних обмежень в Києві. Мер столиці Віталій Кличко і міністр охорони здоров'я Максим Степанов вже заявили, що ситуація в місті стабілізувалася і Київ готовий до закінчення локдауну вже на цьому тижні.

Жорсткий карантин в Києві діє з 20 березня 2021 року. З 5 березня міська влада посилила обмеження, заборонивши роботу шкіл і дитячих садів, а також громадського транспорту, яким зараз можуть користуватися тільки працівники підприємств критичної інфраструктури за спеціальними перепустками.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві рятувальники дістали тіло загиблої жінки з річки в Дніпровському районі.

Читайте також про скасування знесення чергового історичного особняка в столиці.

Джерело: https://moz.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися