На Київщині вакцинуватимуть диких тварин проти сказу без вилову

Всі роботи з розповсюдження вакцини будуть здійснені без застосування авіації

У другій половині вересня та протягом жовтня 2023 року на Київщині заплановано осінню вакцинацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Пероральна імунізація є єдиним ефективним методом профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин від сказу.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

У зв'язку із введенням воєнного стану цього року всі заходи щодо розповсюдження вакцини будуть відбуватися без застосування авіації. Для цього використовують маленькі поживні принади у вигляді брикетів коричневого кольору. Робочі групи розміщують принади з вакциною вручну, обов’язково підтримуючи безпеку в умовах можливої ​​мінної безпеки.

Принади з вакциною будуть розміщені на визначеній території, яка погоджена з районними військовими адміністраціями. Заплановано охопити площу 8590 квадратних кілометрів, де буде розміщено 214750 принад із вакциною.

Що таке принади

Поживні принади з вакциною – це (брикети) коричневого кольору розміром із сірникову коробку. Всередині брикету розміщена желеподібна капсула з антигеном. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, який приманює тварин на великих відстанях.

Вони безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але в разі виявлення брикетів із вакциною просять їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що київські патрульні розшукали чоловіка, який наїхав на безпритульного собаку та покинув тварину на місці. Про інцидент на гарячу лінію 102 повідомила небайдужа громадянка.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися