Переселенцям у Києві пропонують роботу: популярні сфери працевлаштування

Найбільше працевлаштовано у сферах торгівлі

Упродовж вересня - жовтня на Київщині проведуть інформаційну кампанію "Робота для ВПО: ти потрібен!" З початку війни отримали послуги столичної служби зайнятості 7,2 тис. переселенців із 20 областей України. Серед них 72% - жінки.

Про це повідомляє Київський міський центр зайнятості.

Центр зайнятості працює над комплексом заходів з надання інформаційних послуг мешканцям, які переселилися і ще не шукають роботу. Основна мета - заохочувати їх активно брати участь на ринку праці, зменшуючи кількість вакансій. Крім того, діють державні програми, включаючи мікрокредитування для розвитку бізнесу та можливості отримати освіту за допомогою ваучерів, які сприяють подальшій кар'єрі на новому місці проживання.

Популярні сфери

За допомогою київської служби зайнятості забезпечено роботою 1,7 тис. внутрішньо переміщених осіб. Найбільше працевлаштовано у сферах торгівлі, освіти, в державному управлінні й обороні, на підприємства переробної промисловості, в заклади охорони здоров’я тощо. Станом на 12 вересня 2023 року продовжують пошук роботи 0,6 тис. внутрішньо переміщених осіб; загальна кількість вакансій, зареєстрованих в столичній службі зайнятості – 10,6 тис. одиниць.

Нагадаємо, у Києві найбільшу заробітну плату пропонують керівникам вищої ланки, працівникам в сфері нерухомості та ще за кількома спеціальностями. Журналісти порталу "Коментарі" зібрали актуальні дані щодо оплати праці в столиці.



 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися