У Києві різко знизилися ціни на квартири: скільки доведеться платити

В українській столиці різко знизилися ціни на квартири в новобудовах

В українській столиці різко знизилися ціни на квартири в новобудовах – за останній місяць ціна у гривнях знизилася на 1,18%. Про це стало відомо із даних дослідження, яке провели аналітики порталу M2bomber.

За словами експертів, з 2 серпня до 20 вересня поточного року ціна за 1 квадратний метр знизилася з 44 325 до 43 800 гривень. Може здатись, що сталося незначне здешевлення квадратних метрів: на 525 гривень. Втім, у перерахунку на всю площу квартири виходить значна сума. Наприклад, при покупці нерухомості на 70 квадратних метрах ви зможете заощадити майже 37 тисяч гривень.

Не завжди ціни на новобудови падають. Статистика цін протягом останніх 6 місяців свідчить про незначне зростання вартості квартир. У період із 3 березня по 20 вересня 2023 р. нерухомість подорожчала на 0,23%, з 43 700 до 43 800 гривень за квадратний метр. Це може бути пов'язано з підвищенням попиту на житло у місті та регіоні, а також зростанням вартості будівельних матеріалів та робочої сили.

Нагадаємо, що в українській столиці стрімко зросла вартість оренди квартир – причиною став високий попит споживачів. Про це стало відомо з даних дослідження, яке провели аналітики порталу Bird та опублікували його на своїх ресурсах у соціальних мережах.

За словами експертів, медіана ціни на 1-кімнатну квартиру у Києві у вересні збільшилася на 18% і тепер становить 13 000 грн, на 2-кімнатну на 19% (19 100 грн) та на 3-кімнатну на 11% (30 600 грн) порівняно із серпнем.

Аналітики називають це "феноменом вимивання дешевих квартир". Під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. У зв'язку з підвищеним попитом більше людей активно шукають житло, і як результат, дешеві та доступні варіанти нерухомості швидко вимиваються з ринку, оскільки їх купують чи орендують.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися