В Ірпені планують побудувати меморіальний комплекс у пам'ять загиблих захисників міста

Територія храму має об'єднатися в один ансамбль

У місті Ірпінь Київської області на території храму Парафії Покрови Божої Матері ПЦУ розглядається ідея створення меморіального комплексу, який вшановує пам’ять загиблих захисників міста.

Про це повідомила керівниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради Євгенія Антонюк.

Сьогодні провели дуже конструктивну зустріч щодо створення комплексу з вшанування пам'яті загиблих ірпінців - захисників нашого міста та тих, хто віддав життя за незалежність України, а також цивільних мешканців громади, чиє життя забрала війна, - йдеться в повідомленні. 

Це комплекс планують звести на території храму Парафія Покрови Божої Матері ПЦУ у м.Ірпінь та навколо неї. За словами Антонюк, саме тут, поруч,  на сучасній Алеї Героїв АТО, розпочалася історія вшанування подвигів наших загиблих земляків- захисників України. 

Територія храму буде об’єднана в єдиний ансамбль з Алеєю Героїв АТО, місцем, де встановлено пам'ятник Територіальній Обороні та площею поруч з меблевим магазином. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на території Київської області був розроблений проєкт капітального відновлення багатоповерхового будинку у місті Ірпінь, розташованого за адресою вулиця Миру, 16. Три під'їзди цієї будівлі були серйозно пошкоджені під час воєнних подій у регіоні.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися