В Ірпені позбавились понад 10 тисяч російськомовних книжок: мешканців просять про допомогу

Мешканців громади закликають подарувати книгу місцевим бібліотекам

В Ірпені на Київщині понад 10 тисяч російськомовних книжок було списано після повномасштабного вторгнення росії. Центральна міська бібліотека закликає небайдужих мешканців подарувати україномовні книжки. 

Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Щомісяця до Центральної міської бібліотеки приходить близько 5 тисяч читачів. Майже половина з них, це постійні відвідувачі, які беруть тут книги вже понад 15 років. Ще третина – школярі в пошуках пізнавальної літератури.

Я прошу мешканців громади долучитися до ініціативи депутатки Ірпінської міської ради Євгенії Антонюк та Ірпінської молодіжної ради і подарувати книгу нашим бібліотекам до їх професійного свята 30 вересня, - йдеться в повідомленні. 

Мешканців закликають приносити фантастику, історичні романи, пригодницькі детективи й особливо не вистачає пізнавальної літератури для дітей.

Можна принести улюблені книги за адресою: м. Ірпінь, вул. Шевченка, 3а або залишити у спеціальному боксі в сімейній книгарні Katebooks, яка є партнером міської бібліотеки.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у місті Ірпінь Київської області на території храму Парафії Покрови Божої Матері ПЦУ розглядається ідея створення меморіального комплексу, який вшановує пам’ять загиблих захисників міста.




Джерело: https://t.me/markushyn/5290


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися