У Київській області діє дуже важлива заборона: що потрібно знати

На території Київської області нагадали про продовження дії заборони відвідування лісів

На території Київської області нагадали про продовження дії заборони відвідування лісів під час правового режиму військового стану. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Головного управління національної поліції регіону.

За словами правоохоронців, в області продовжують діяти обмеження відвідин лісів, в'їзду транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану.

Жителів закликають відмовитися від відвідування зелених зон поза житловими масивами, адже там можуть залишатися вибухонебезпечні предмети, які становлять небезпеку для життя.

Нагадаємо, що у Дніпровському районі української столиці висадили неймовірно красиві дерева — йдеться про Адамові дерева, які з'явилися на вулиці Андрія Малишка. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого журналістами сайту Вечірній Київ.

Відомо, що Павлівня, або Адамове дерево – унікальне тим, що саме на них восени закладаються нирки, квітами яких милуються навесні. Зростають ці дерева із сильною швидкістю зростання, досягають висоти до 15-20 метрів. У них великі листові пластини, розміром від 15 до 20 см, формою можуть бути як трилопатевими, так і зубчастими.

У Дніпровському районі ці дерева вперше висадили ще 2016 року у сквері на вулиці Вершигори, 9-г. На момент висадки їх висота досягала 40 сантиметрів. Сьогодні тут ростуть повноцінні міцні дерева з великим листям, яке рятує відвідувачів у спекотні дні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися