Окупанти почали обстрілювати енергетику України: ДТЕК про пошкоджені електромережі на Київщині

Нині стан енергетики дозволяє пройти майбутню зиму без відключень

Внаслідок ракетних обстрілів з боку рф 21 вересня були пошкоджені електромережі в місті Києві та Київській області. Після цих обстрілів близько 3 тисяч споживачів у Київській області та близько тисячі в місті Києві залишилися без електропостачання.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Енергетики швидко відновили постачання електроенергії споживачам упродовж років, а також протягом дня проводили ремонтні роботи на мережах. Сахарук вважає, що росія знову націлена обстрілювати енергетичну інфраструктуру України, як це відбувалося минулою осінню та зими. Існує велика ймовірність, що масовані атаки можуть повторитися.

Вже так зрозуміло, що дійсно починають цілити по інфраструктурі. Я думаю, що будуть робити це й надалі, - наголосив Сахарук.

Він також додав, що майже пів року фахівці відновлювали обладнання. У наступний період холодів енергетична система має достатньо потужності навіть у пікові години навантажень. Однак це можливо лише за умови, якщо російська федерація утримується від атаки на інфраструктуру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 21 вересня внаслідок ракетного обстрілу російських окупантів влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Однак, внаслідок збиття ворожих ракет та падіння їхніх уламків сталися пожежі на території декількох підприємств регіону, пошкоджена будівля професійно-технічного навчального закладу. Є інформація про трьох постраждалих. Уламки збитої ракети також впали на території медичного закладу — без постраждалих та пошкоджень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися