Київська область скоро вийде з "червоної" зони карантину, - Ляшко

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що Київська область скоро покине "червону" зону карантинних обмежень, оскільки ситуація з захворюваністю в регіоні стабілізувалася. Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар України і заступник міністра Віктор Ляшко.

За його словами, сьогодні міністерство готує подання до державної комісії з питань техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про виведення з "червоного" рівня адаптивного карантину ще двох областей, а саме - Київській та Миколаївській.

Ляшко зазначив, що регіони будуть відразу переведені в "жовту" зону обмежень, минаючи "помаранчевий" рівень небезпеки. Головний санітарний лікар нагадав, що з 1 травня в Україні буде ще 7 областей, які знаходяться в режимі "червоного" зони.

Також Ляшко заявив, що на сьогодні ні в одному регіоні України рівень завантаженості ліжок з киснем не перевищує 65%.

Нагадаємо, що в середу Київ офіційно покинув "червону" зону карантинних обмежень. Міська влада також прийняли рішення про закінчення локдауна в місті. З 1 травня столиця також переходить в режим "жовтої" зони карантину. Транспорт працюватиме в звичному режимі. Люди зможуть відвідувати ресторани, кінотеатри і розважальні заклади.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, які будуть обмеження в Києві після закінчення локдауна.

Читайте також про дощі та грози в Києві.

Джерело: https://censor.net/ru/n3262976



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися