Мінкульт вимагає зупинити знищення всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у Києві

Зараз триває засідання Експертної комісії з питань обліку обʼєктів культурної спадщини

Міністерство культури вимагає негайно припинити незаконні дії, які відбуваються на вулиці Рейтарській, 37 в Києві. Вони підкреслили, що це  відкрите порушення Закону України "Про захист культурної спадщини" та статті 37-2, яка зобов'язує дотримуватися рекомендацій Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО перед початком будь-яких робіт у буферній зоні об'єкта всесвітньої спадщини.

Про це повідомляє Мінкульт. 

Просто зараз триває засідання Експертної комісії з питань обліку обʼєктів культурної спадщини МКІП, де буде переглянуто статус памʼятки на вул. Рейтарській, 37, - йдеться в повідомленні. 

Нелегальні роботи, які тривають зараз, мають свідомий характер та спрямовані на знищення матеріальної історичної спадщини в місті Києві. В Мінкульті зазначають, що Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО не затвердив ці роботи, оскільки забудовник не взяв участь у відповідних інформаційних поданнях до Комітету та не отримав жодних рекомендацій.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що будівлю на Подолі, яку побудували 200 років назад занесли до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва. таким.  Це будівлі лазень купця М. Бубнова, де в період з 1894 по 1902 роки розташовувалася єврейська молитовня.



Джерело: https://t.me/mkipu/7541


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися