У Києві завтра закінчується локдаун: що буде працювати з 1 травня

З 1 травня в столиці закінчується дії жорстких карантинних обмежень "червоної" зони. Місто відразу переходить в "жовту" зону карантину через стабільної ситуації із захворюваністю. Таке рішення прийняли на рівні міської влади і Кабміну, повідомили в прес-службі КМДА.

Повідомляється, що з 1 травня в Києві відновлюють пасажирські перевезення в громадському транспорті у звичайному режимі з дотриманням необхідних заходів безпеки. Відкриваються заклади торгівлі та торгово-розважальні центри. Відновлюють роботу ринки і ярмарки.

Також кияни зможуть відвідувати заклади харчування, спортивні зали, фітнес-центри, кінотеатри та інші заклади культури. Дозволяється проведення масових заходів, в тому числі культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх та інших.

З 5 травня в Києві відновлюють освітній процес в жорстких садах, школах, професійно-технічних училищах та вищих навчальних закладах. Також дозволяється навчально-тренувальний процес у спортивних закладах фізкультури і спорту Відновлюється прийом документів для зарахування дітей до першого класу.

Довідка: жорсткий карантин в Києві діяв з 20 березня. З 5 квітня міська влада вирішила посилити обмеження, закривши жорсткі сади і школи, а також заборонивши роботу громадського транспорту, в якому могли їздити тільки співробітники підприємств критичної інфраструктури за перепустками.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві дали старт будівництву метро на Троєщину.

Читайте також про погоду в Києві на 1 травня і Великдень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися