У Києві затримали шахраїв, які ошукали сотні людей на понад 2 млн грн, обіцяючи роботу в Європі

Після отримання від потерпілих оплати у сумі від 8 до 18 тис. грн. аферисти припиняли з ними зв'язок

У Києві затримали троє осіб, які брали участь в організованих злочинних групах. Вони наживалися на українцях, що шукали роботу за кордоном. Під час розслідування було зібрано достатньо доказів щодо щонайменше 186 потерпілих осіб.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Загальна сума обману склала понад 2 млн гривень. Слідчими було встановлено, що учасники цієї схеми створили спеціальний веб-сайт, на якому надавали фальшиві посередницькі послуги щодо працевлаштування українців у країнах Європи. Взаємодія з наявними кандидатами проходила через call-центр. Після того, як вони отримували оплату від потерпілих на суму від 8 до 18 тисяч гривень, шахраї припиняли будь-які контакти з ними та незаконно привласнювали отримані кошти.

У травні 2023 року правоохоронці викрили та повідомили про підозру організатору схеми – 26-річному киянину.

Під час подальших слідчих дій ідентифікували ще трьох осіб, які були причетні до цієї злочинної схеми. Кожен з них грав у певну роль у вчиненні злочину. Слідство кваліфікувало організатора та співучасників як учасників організованої групи. Зараз вже були подані клопотання до суду щодо застосування запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою щодо співучасників.

Проведено обшуки за місцями проживання фігурантів та їхніх "офісів". Під час обшуків була вилучена комп'ютерна техніка, мобільні телефони, банківські картки та конспекти, що підтверджують незаконну діяльність.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 46-річна жителька Обухівщини звернулася до поліції Київщини, адже стала жертвою шахрайської схеми. Жінка взяла в борг 200 тисяч гривень та передала їх чоловікові, з яким познайомилася на сайті знайомств. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися