У Києві висадили незвичні декоративні дерева з фіолетовим листям (ФОТО)

Це невибаглива рослина, яка добре росте в наших умовах

У сквері по проспекту Правди у Києві працівники КП УЗН Подільського району висадили 30 молодих декоративних слив. Вони особливі через темне пурпурне листя.

Про це повідомляє КП УЗН Подільського району на сторінці в Facebook. 

Слива розчепірена Nigra є листопадним деревом, знаменитим своїм темно-пурпурним листям, що має металевий відблиск та ніжно-рожевими квітами, зібраними в суцвіття. Ця рослина є невибагливою і добре пристосовується до місцевих умов.

Зазначимо, у Києві активно підтримується сучасний підхід "Нова хвиля" до озеленення, зокрема у висадженні квітів. Однорічні рослини, потрібні для створення тематичних клубів. Комунальні служби використовують лучну рослинність серед декоративного різнотрав'я та багато злакових.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Дніпровському районі української столиці висадили неймовірно красиві дерева — йдеться про Адамові дерева, що з'явилися на вулиці Андрія Малишка. Відомо, що Павлівня, або Адамове дерево – унікальне тим, що саме на них восени закладаються нирки, квітами яких милуються навесні.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталія

27 вересня 2023, 18:32

Павловнія

читач

27 вересня 2023, 18:27

Знов про "нирки на деревах"? І коли ви осилите ази перекладу? Зате назву того бур'яну-дерева "павловнія" старанно прибрали, залишивши тільки другу його назву - Адамове. Знищить наші дерева той швидкоростучий бур'ян з листям у 80 см, висмокче з грунту всю вологу і перетворить сквери на пустирі. Новатори безграмотні, йоксель!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися