На Київщині будують найважливіший міст через річку: коли його відкриють

У Романівці на території Київської області триває будівництво мосту через річку Ірпінь, який було зруйновано на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів

У Романівці на території Київської області продовжується будівництво мосту через річку Ірпінь, який було зруйновано на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Про це стало відомо із коментаря міського голови Ірпеня Олександра Маркушина журналістам видання Київщина 24/7.

За його словами, добудова мосту затримується через складнощі у вирішенні земельних питань та проведенні комунікацій, зокрема водопостачання, двох колекторів водовідведення, газифікації та облаштуванні з'їздів.

Він зазначив, що цього року мають бути завершені капроботи і надалі вже буде асфальтування. Відкриття переправи заплановано на весну 2024 року.

Нагадаємо, що в Обухівському районі на території Київської області кардинально змінять вивіз сміття – йдеться про новий полігон у селищі Підгірці. Завершити роботи на першому полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) №5 у Обухівському районі планували до кінця 2023 року. Проте за умов війни роботи довелося відкласти. За цей час подорожчали матеріали, тож кошторис доводиться переглядати. Про це заявив голова правління ПАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський, цитує його KV.

За його словами, доводиться більше платити за пісок, ґрунт та спеціальну плівку, яку виробляють за кордоном – змінився курс валют, тому й плівка подорожчала.

Проект обіцяють максимально екологічним – плівка не випускає небезпечні випари біогазу назовні, але пропускає воду, щоб зволожувала залишки відходів та сприяла більш швидкій утилізації. Застосовують технологію 30*40*30 (см) – прокладають пласт піску, на нього суглинок та шар чорнозему.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися