У Київській області збудують нове величезне місто: подробиці (Фото)

У Бучанському районі на території Київської області збудують нове кластерне місто у селищі Дмитрівка, де зможуть оселитися 32 000 осіб

У Бучанському районі на території Київської області збудують нове кластерне місто у селищі Дмитрівка, де зможуть оселитися 32 000 осіб. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на каналі Bucha Live.

Відомо, що побудують місто за 30 км від столиці на загальній площі 450 гектарів. Оселитися там зможуть 32 тисячі людей. Зазначається, що у місті буде створено необхідну інфраструктуру для проживання такої кількості осіб. Зокрема, таунхаузи, котеджі, багатоквартирні будинки, зони відпочинку, гостьові будиночки, адмінбудівлі, офіси, коворкінги, школа, ресторани тощо.

Центральний елемент проекту – вертикальна теплиця, в якій вирощуватимуть зелень та овочі для мешканців міста.

Місто-кластер – це територіальна освіта всередині мегаполісу, що є відносно автономною одиницею і забезпечує своїм мешканцям повний набір міських функцій та взаємозв'язків між ними.

VgN4F85_SRUPCN98A0HnkplVt.jpeg

Нагадаємо, що в Обухівському районі на території Київської області кардинально змінять вивіз сміття – йдеться про новий полігон у селищі Підгірці. Завершити роботи на першому полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) №5 у Обухівському районі планували до кінця 2023 року. Проте за умов війни роботи довелося відкласти. За цей час подорожчали матеріали, тож кошторис доводиться переглядати. Про це заявив голова правління ПАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський, цитує його KV.

За його словами, доводиться більше платити за пісок, ґрунт та спеціальну плівку, яку виробляють за кордоном – змінився курс валют, тому й плівка подорожчала.

Проект обіцяють максимально екологічним – плівка не випускає небезпечні випари біогазу назовні, але пропускає воду, щоб зволожувала залишки відходів та сприяла більш швидкій утилізації. Застосовують технологію 30*40*30 (см) – прокладають пласт піску, на нього суглинок та шар чорнозему.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися