У Києві хочуть перейменувати Повітрофлотський проспект: яку назву пропонують

Уже надано вказівки на внесення змін до офіційного довідника "Вулиці міста Києва"

У Київській міській раді зареєстрували проєкт рішення, яким пропонують перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу.

Про це йдеться у проєкті рішення. 

Мер Києва Віталій Клично вказав у рішенні, що головна мета перейменування це "деколонізація топоніміки в місті Києві шляхом перейменування приведення назви проспекту Повітрофлотського у Солом’янському та Шевченківському районах міста Києва до норм українського правопису".

Уже надано вказівки на внесення змін до офіційного довідника "Вулиці міста Києва" та актуалізацію Реєстру вулиці з урахуванням нової назви.

Зазначимо, у квітні 2023 року під час голосування у "Київському Цифровому" велика кількість киян підтримали варіант перейменування на "Повітрянофлотський". Однак у Київській міській раді це рішення не було підтримано. Документ також вказує на те, що наступний за кількістю голосів варіант називається "Європейський союз".

"Коментарі" писали, що у Києві на честь українського історика перейменували вулицю, названу на честь росіянина. У Києві триває процес деколонізації топоніміки. Так, рішенням Київради вулицю Мініна (російського героя) у Дніпровському районі столиці було перейменовано на честь видатного українського історика Олександра Лазаревського. Нову назву було запропоновано на честь Олександра Лазаревського, видатного українського історика, генеалога, джерелознавця.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


общественность

30 вересня 2023, 10:57

ufo, согласна

ufo

29 вересня 2023, 19:13

Блять ,ну а воздушный флот вам чем не угодил уже? Самолеты у нас теперь признак коммунизма? Или колониализма? Идиоты, слов нет просто . Задолбали со своими переименованиями. Постройте лучше новый массив и называйте там улицы как хотите.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися