Оренда квартир у Києві різко подорожчала: рієлтор спрогнозував ціни

В українській столиці продовжує дорожчати вартість оренди квартир — рієалтор Тетяна Клименко розповіла, якими будуть ціни найближчим часом

В українській столиці продовжує дорожчати вартість оренди квартир — рієалтор Тетяна Клименко розповіла, якими будуть ціни найближчим часом. Про це стало відомо із коментаря, який вона дала журналістам видання РБК-Україна.

За її словами, порівняно з липнем у вересні ціни на оренду квартир у Києві зросли таким чином: однокімнатні – на 10%, двокімнатні – на 10%, трикімнатні – на 5%.

Мінімальна вартість оренди "однушки" становить 10 тисяч гривень на місяць, "двушки" здають за ціною від 14 тисяч гривень, а "троячки" - від 15 тисяч гривень.

Зазначається, що ситуація на ринку нерухомості залежить від того, як часто відбуватимуться обстріли. Однак якщо є серйозна необхідність, то люди все одно орендуватимуть житло, незважаючи на можливу небезпеку.

Ринок оренди в Україні восени активніший, ніж купівля-продаж, адже багато хто відкладає придбання житла до кращих часів.

Клименко очікує, що ціни на оренду піднімуться і згодом. Але все залежатиме від ситуації з безпекою у Києві та країні. За її словами, зараз важко спрогнозувати, як триває продаж та оренда взимку і, тим більше, восени.

Вона додала, що українці почали обирати житло у більш затишних будинках, аніж розкішні квартири з панорамними вікнами. Але все ж таки мало хто цікавиться квартирами ще з "радянським" ремонтом та килимами на стінах.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися