У Києві впровадили революційне нововведення у медицині: що зміниться

В українській столиці впровадили революційне нововведення у медицині — йдеться про можливість запису до лікаря через сервіс Helsi для всіх мешканців міста

В українській столиці запровадили революційне нововведення у медицині — йдеться про можливість запису до лікаря через сервіс Helsi для всіх мешканців міста. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Дніпровської районної державної адміністрації.

За словами чиновників , з першого жовтня до сервісу Helsi підключилися два заклади Дніпровського району, де громадянам надають медичні послуги сімейні лікарі, педіатри та терапевти - ЦПМСП №1 та №3 Дніпровського району. У ЦПМСП №3 сервіс поки що працює у тестовому режимі, повний запуск орієнтовно планується з 15 жовтня.

Зараз у Києві одне із найбільших покриттів сервісом Helsi серед міст України. Після підключення закладів Дніпровського району він покриватиме 86 комунальних медичних закладів, а кількість зареєстрованих у системі лікарів перевищить 8 тисяч.

За допомогою Helsi можна бачити графік прийому лікарів та записатися в системі, вибравши зручний час.

Також у Helsi повідомили, що незабаром у додатку з'явиться функціонал, який допоможе реалізувати основний принцип медичної реформи в Україні – гроші ходять за пацієнтом.

Пацієнт, отримавши направлення на ту чи іншу медичну послугу, зможе в Helsi в один клік знайти заклад охорони здоров'я у його регіоні, який надає необхідні послуги за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, та записатися на прийом.

Таким чином, буде вирішено проблему, коли пацієнт, маючи направлення, не розуміє, до якого лікаря звертатися. Тепер він бачитиме чіткий алгоритм дій і зможе вибрати заклад охорони здоров'я з відповідного йому списку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ярослав

5 жовтня 2023, 10:08

Революційне - це коли б вигнайшли вакцину від Ковід, чи ліки від раку. а запис через смартфон - ТО ОБОВЯЗОК тих медичних крис, які бюджет на медицину роками пиляють. так само привіт автору статті, щоб думав про що пише

євгеній

5 жовтня 2023, 10:05

ОЙ! Знов про "революційне нововведення у медицині". А так вже кортить бути нарешті без революційних нововведень, але з медициною. Но долею нам цього не дано. Бо, через сервіс Helsi для мешканців міста записатися ОЙ! як не просто. А привернути увагу до себе, тобто до пацієнта, сімейного лікаря вкрай важко. Можливо лише, як у лікарському середовищі кажуть: лише "за компенсацію низької платні лікарям". Цікаво, а як в нинішні антикорупційні часи, позбавлятися від такої корупції в нашій країні? Та і з отриманням ліків теж проблема. потрібна також "компенсація". А може слід прийняти "революційне нововведення" щодо перевірки того, як часто в "сімейному середовищі "лікар-пацієнт" відбуваються "сімейні" контакти? Здається, що в результаті перевірки з"ясується, що у більшості випадків згадане "сімейне середовище" вже давно не існує.

реверс

5 жовтня 2023, 09:50

зато стоматология стала недоступной

я

5 жовтня 2023, 09:49

Скільки часу пройшло, а досі частина медзакладів на одній системі Медкарта, а інша-на Хелсі. Взагалі, навіщо так робилось незрозуміло. І тут бац, пару закладів переподключили на Хелсі - і це прям подія! Одразу нормально зробити не можуть!

олег

5 жовтня 2023, 09:40

ще одна і подійсному революційна революція, слава баксьору!

николай

5 жовтня 2023, 09:23

Не на зручний час,а коли є місце.Іноді доводиться чекати неділю,а то і місяць.Наприклад хірург направив до реабілітолога,а до нього на місяць вперед немає місць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися