Міська влада не дає дозволів і не погоджує проведення мирних акцій, – КМДА

Міська влада не дає дозволів, не погоджує і не може заборонити проведення мирних акцій та зборів, гарантоване громадянам Конституцією України. Про це зазначається у повідомленні на сайті Київської міської державної адміністрації.

Так, відповідно до процедури, організатори ставлять до відома міську владу і правоохоронців про проведення тієї чи іншої акції. Зокрема, за інформацією КМДА, марш, який відбувся в Києві 28 квітня, був заявлений не як акція до дня створення дивізії СС "Галичина", а як патріотичний марш вишиванок.

"А ті, хто заявляє про те, що місто, нібито, мало заборонити марш – або не компетентні й не знають Конституції й законів України, або свідомо маніпулюють. Оскільки мали б знати, що місто не має таких повноважень та механізмів", — підкреслили в КМДА та нагадали, що громадський порядок під час масових акцій забезпечують правоохоронці.

Так само правоохоронні органи розслідують та можуть притягнути до відповідальності громадян, що порушують закон. У КМДА наголошують – пропаганді тоталітарних режимів не може бути жодного виправдання, навіть, якщо хтось намагається прикритися вишиванками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися