На Київщині вдарять холоди та ураганний вітер: прогноз синоптиків

В українській столиці та на території Київської області 9 жовтня очікується різке погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогоднішній день

В українській столиці та на території Київської області 9 жовтня очікується різке погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, у регіоні прогнозується мінлива хмарність без опадів, пориви північно-західного вітру досягатимуть швидкості 15-20 метрів за секунду.

Температура повітря коливатиметься від 0 до 11 градусів тепла, у Києві — від 4 до 10 градусів вище за нуль.

Нагадаємо, що у Дніпровському районі української столиці висадили неймовірно красиві дерева — йдеться про Адамові дерева, які з'явилися на вулиці Андрія Малишка. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого журналістами сайту Вечірній Київ.

Відомо, що Павлівня, або Адамове дерево – унікальне тим, що саме на них восени закладаються нирки, квітами яких милуються навесні. Зростають ці дерева із сильною швидкістю зростання, досягають висоти до 15-20 метрів. У них великі листові пластини, розміром від 15 до 20 см, формою можуть бути як трилопатевими, так і зубчастими.

У Дніпровському районі ці дерева вперше висадили ще 2016 року у сквері на вулиці Вершигори, 9-г. На момент висадки їх висота досягала 40 сантиметрів. Сьогодні тут ростуть повноцінні міцні дерева з великим листям, яке рятує відвідувачів у спекотні дні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися