У Київській області можна вигідно купити квартиру: про що йдеться

На території Київської області можна придбати квартиру за вигідною ціною — регіон є одним із найкращих для цього серед інших областей України

На території Київської області можна придбати квартиру за вигідною ціною — регіон є одним із найкращих для цього серед інших областей України. Про це стало відомо із коментаря, який дала фахівець із нерухомості Вікторія Берещак журналістам видання ProГрошi.

За її словами, хоча зараз із Київщиною конкурують західні області, на ринку нерухомості вона традиційно вважається найкращою. Крім того, вигідними для інвестицій будуть усі прилеглі до столиці міста.

Щодо вартості житла, то навіть незважаючи на те, що на ринку існує така тенденція, забудовники не можуть через цю популярність серед інвесторів підвищувати ціни на нерухомість.

Експерт нагадує, що у Києві квартири залишаються дорожчими, ніж в інших містах. І це через ціни на землю, а також вище за супутні витрати на будівництво. Все це впливає зростання собівартості, а потім цін на квартири.

Нагадаємо, що в українській столиці стрімко зросла вартість оренди квартир – причиною став високий попит споживачів. Про це стало відомо з даних дослідження, яке провели аналітики порталу Bird та опублікували його на своїх ресурсах у соціальних мережах.

За словами експертів, медіана ціни на 1-кімнатну квартиру у Києві у вересні збільшилася на 18% і тепер становить 13 000 грн, на 2-кімнатну на 19% (19 100 грн) та на 3-кімнатну на 11% (30 600 грн) порівняно із серпнем.

Аналітики називають це "феноменом вимивання дешевих квартир". Під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. У зв'язку з підвищеним попитом більше людей активно шукають житло, і як результат, дешеві та доступні варіанти нерухомості швидко вимиваються з ринку, оскільки їх купують чи орендують.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


раб україни

13 жовтня 2023, 16:46

Нерозумію, а хто взагалі спроможний купити квартиру у Києві, хіба що депутати та бізнесмени? А зняти житло, не безхатінки же його знімають, і не ті жебраки україни з жебрацькими зарплатнями, і не ті впо-безхатінки у яких нічого не залишилось?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися