У Київській області змінили графік осінніх канікул: подробиці

У Переяславській громаді на території Київської області змінили графік осінніх канікул у школах

У Переяславській громаді на території Київської області змінили графік осінніх канікул у школах — школярі не підуть на осінні канікули, а зимові продовжуватимуться довше. Про це стало відомо із коментаря начальника відділу освіти Переяславської міської ради Петра Ярмоленка виданню Proslav.

За його словами, поки що дозволяє безпека та енергетична ситуація, в громаді максимально проводитимуть навчання. Отже, зимові канікули триватимуть три, а, можливо, чотири тижні. Для першокласників передбачено додаткові канікули. Зазвичай їх планували на лютий, але цього року буде поставлено тоді, коли мали осінні – з 23 по 27 жовтня. Це не остаточно, все залежить від ситуації в області.

Отже, осінні канікули, заплановані на період з 23 по 27 жовтня, скасували. Зимові канікули, попередньо, продовжаться з 25 грудня 2023 року по 19 січня 2024 року.

Нагадаємо, що в українській столиці незабаром почне працювати найновіша система оповіщення про ракетні удари, яку передав Ізраїль. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав посол України в Єрусалимі Євген Корнійчук журналістам місцевого видання БЖ.

За його словами, після подолання всіх технічних моментів, елементи системи почали тестувати у Києві. Фахівці зі співпраці з ізраїльською стороною проробили копітку роботу, і система почне повноцінно працювати у Києві вже найближчим часом. Він зазначив, що ця система зможе "чітко прогнозувати, куди націлена та чи інша загроза з повітря".

Йдеться виключно про програмний продукт. Система, яка зможе чітко прогнозувати, куди спрямована та чи інша загроза з повітря. Жодного відношення до протиповітряної оборони немає і технічно не може мати.

Читайте также