У Києві готуються до знеструмлення об’єктів інфраструктури (ФОТО)

Масштабні навчання провели у столиці

У Києві готуються до знеструмлення об’єктів критичної інфраструктури та провели масштабні навчання на цей випадок. Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За словами заступника мера Києва Петра Пантелеєва, у столиці провели масштабні тренування міських служб для відпрацювання дій у разі знеструмлення об’єктів критичної інфраструктури. Відпрацювали алгоритми оперативного реагування під час відключення електроенергії на об’єктах під час як короткострокового знеструмлення, так і більш тривалих періодів. До тренувань залучили близько пів тисячі працівників комунальних і державних служб та підприємств.

"Енергетики, тепло-, водо, газопостачальні підприємства, транспортні служби, рятувальники та правоохоронні органи, представники сфери освіти, медицини та соціального захисту, управителі житлових будівель та інші повинні розуміти свою зону відповідальності, мати доступ до резервного зв’язку, щоб отримувати вказівки у разі надзвичайної ситуації". — заявив Пантелеєв.

Посадовець зазначив, що у Києві ретельно готуються до зими та намагаються передбачити усі ймовірні сценарії під час дії воєнного стану. Зокрема, у столиці провели гідравлічні випробування мереж та обладнання, за результатами яких усунули близько трьох тисяч пошкоджень. Триває відновлення енергетичного обладнання, що було пошкоджене або зруйноване минулої зими.

Нагадаємо, у Києві розпочали підключати до теплопостачання об’єкти соціальної інфраструктури. У столиці підключають до опалення школи, дитячі садки та лікарні. Коли почнуть опалювальний сезон у житлових будинках в столиці — читайте за посиланням.

Читайте також, що розповіли у військовій адміністрації Києва про підготовку до зими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися