У Києві Повітрофлотський проспект пропонують перейменувати: яку назву обрали

Вже раніше Повітрофлотський проспект у Києві пропонували перейменувати

Військові висловили пропозицію щодо перейменування Повітрофлотського проспекту в Києві на проспект, присвячений Повітряним силам Збройних Сил України.

Про це повідомив керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його заявою представники військових звернулися на пленарному засіданні Київської міської ради 5 жовтня з пропозицією змінити назву Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних сил Збройних Сил України. Командувач повітряного командування "Центр" Анатолій Кривоножко підкреслив, що ця зміна назви спрямована на відзначення бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу Повітряних сил ЗСУ.

Київська міська військова адміністрація і особисто я підтримуємо звернення Повітряних сил та сподіваємося, що кияни схвально відреагують на цю ініціативу, розраховуємо на підтримку і всебічну допомогу володарям неба - тим хто прогнав ворожу навалу, хто тримає небо, беріг і досі береже миру серця нашої держави - міста Київ нашої та рідної України. Нова назва проспекту підкреслити шану, любов та повагу киян до звитяг наших Героїв, - йдеться в повідомленні. 

Раніше були спроби змінити назву Повітрофлотського проспекту в Києві на Повітрянофлотський або проспект Європейського Союзу, але ці ідеї не отримали підтримки.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві на честь українського історика перейменували вулицю, названу на честь росіянина. У Києві триває процес деколонізації топоніміки.


Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/3202


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Таня

12 жовтня 2023, 14:47

Соломянський проспект

Таня

12 жовтня 2023, 14:46

Соломянський проспект

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися