Двох офіцерів рф судитимуть за звірські катування мирних мешканців Київщині

Окупанти морили голодом та не давали пити

Двох офіцерів збройних сил рф судитимуть за звірства над мирними мешканцями Київщини. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира мотострілецького батальйону 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил рф та заступника командира роти того ж батальйону за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За результатами розслідування було встановлено, що у березні 2022 року військовослужбовці збройних сил рф, перебуваючи у контрольованому селі Богданівка Броварського району, помітили місцевого мешканця у лісосмузі. Для утримання чоловіка вони вистрілили йому в ногу та на броньованій машині привезли до місця своєї дислокації. Там потерпілого тримали впродовж 5 днів зі зв’язаними за спиною руками, морили голодом і не давали води. Окупанти не надали йому медичну допомогу після поранення, щоб він страждав від загноєння рани.

Підозрювані безліч разів допитувалися полоненого щодо його співпраці з Українськими Збройними Силами та точного розташування українських позицій. За їх вказівками підлеглі військовослужбовці рф жорстоко били його автоматичним прикладом по руці та ножем. Вони наносили йому травми, душили, понижували та грубо ображали.

Заступник командира особисто здійснив один постріл в палець лівої руки потерпілого з травматичної зброї. Після цього командир бригади віддав наказ вбити потерпілого. Однак, російські солдати розуміючи, що чоловік помре через втрату крові від отриманих поранень, залишили його зі зв’язаними руками в приміщенні, де здійснювали допит. Через деякий час потерпілому вдалося втекти.

Також заступник командира роти опівночі разом з іншими військовослужбовцями намагався проникнути до будинку, де приховувалися мирні мешканці, щоб уникнути окупації. Російські військові відкрили вогонь зі стрілецької зброї по стінах будинку, а потім вимагали, щоб усі присутні зібралися біля входу в підвал. Окупанти витягли беззбройного чоловіка з укриття та привели його до кімнати. Там оглядовий без попередження відкривав вогонь, направляючи постріл у ногу потерпілого. Військовослужбовець країни-агресора погрожував чоловіку вбивством та приставляв зброю до голови.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що жительку Київщини, яка стимулювала конфліктні ситуації поблизу Києво-Печерської Лаври, чекає суд за виправдовування збройної агресії рф. Київська обласна прокуратура склала до суду позовний акт, стосовно громадянки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися